OEPS. Nederlandse politie wil buurt waarschuwen per sms, maar maakt pijnlijke fout

OEPS. Nederlandse politie wil buurt waarschuwen per sms, maar maakt pijnlijke fout

 over een dodelijke woningbrand in het plaatsje Nieuwleusen. In het bericht stond een link. Wie daar op klikte, kwam op een pornosite terecht, en niet op de website van de politie.

"Het is helaas een beetje onhandig gegaan", zegt een politiewoordvoerster na een bericht van de regionale zender RTV Oost. De fout ontstond doordat de sms een paar tekens te lang was. De tekst eindigde met een ingekort bit.ly-adres. De laatste letters van dat ingekorte adres vielen weg, waardoor een nieuwe link ontstond. Wie erop klikte, zag eerst een waarschuwing van zijn of haar telefoon. Wie vervolgens doorklikte, kwam volgens de politie op een "site met dames die wat voller zijn".

Brandstichting

De politie heeft meteen een nieuwe sms verstuurd met een juiste link. Ongeveer honderd mensen hebben de verkeerde link gekregen. Hoeveel van hen de site hebben bezocht, is niet bekend.

De bulk-sms was bedoeld voor mensen die zondagochtend 14 juli in Nieuwleusen waren. Toen kwam een 22-jarige man om het leven door een brand in zijn ouderlijk huis. Zijn 16-jarige broer zit vast op verdenking van brandstichting.

Meest gelezen
 1. sylvanathumb

  Nederlandse presentatrice poseert in doorzichtige lingerie: «Oogverblindend mooi!» (foto)

 2. danirathumb

  Danira Boukhriss over haatreacties: «Ik wéét dat ik niet de grootste borsten heb»

 3. ramez-e-nassif-MleYuWDtQ50-unsplash

  De kamasutra in alfabetvorm? Dat ziet er zo uit

 4. katjathumb

  Katja Schuurman breekt met haar man: «We hebben enorm ons best gedaan, maar...»

 5. alexanderthumb

  Dit zijn alle verstrengde maatregelen op een rijtje