Oculus onthult consumentenversie van virtual reality-bril

Oculus onthult consumentenversie van virtual reality-bril

Oculus heeft gisteren tijdens een persconferentie de consumentenversie van zijn virtual reality-bril Oculus Rift officieel onthuld.

De consumentenversie zal in het eerste kwartaal van 2016 in de winkelrekken liggen. Wat de bril moet kosten, wilde Oculus niet bekend maken, maar volgens het bedrijf zou de bril verkrijgbaar zijn samen met een aangepaste PC van 1500 dollar.

De bril bestaat uit twee oled-schermen waarvoor twee lenzen zitten. Deze kunnen gebruikers verschuiven zodat ze exact voor hun ogen zitten. Daarnaast beschikt de bril over een geïntegreerde hoofdtelefoon die wel losgekoppeld kan worden zodat je je eigen hoofdtelefoon kan aansluiten.

Naast de bril wordt er ook een eigen controller geleverd, de Oculus Touch. Deze controller wordt in tweevoud geleverd en maakt het mogelijk om ook handen te weergeven in de virtuele wereld. Daardoor kunnen gebruikers echt dingen aanwijzen wanneer zij met meerdere spelers samenspelen.

De Touch is draadloos en bevat een analoge stick, twee actieknoppen en een trigger aan de achterkant.

Het is de bedoeling dat Oculus Rift gelanceerd wordt tezamen met een aantal games zoals de first-person ruimtesimulator Eve: Valkyrie en een RPG genaamd Chronos.