Obama geeft Kanye West tips over presidentschap

Obama geeft Kanye West tips over presidentschap

"Jullie hebben misschien wel gehoord over Kanye en zijn ambitie om president te worden. Als hij serieus is over dit hele Potus-gebeuren - hij noemt het ook wel Peezy - dan heb ik wat advies voor hem. Dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd", aldus Obama, die al snel kon rekenen op heel wat gelach en geklap van het publiek.

"Ten eerste moet hij er rekening mee houden dat hij te maken krijgt met wat aparte mensen die zich gedragen alsof ze in een realityserie spelen. Daar moet je ontspannen mee omgaan."

"Tip twee: zeggen dat je een beautiful dark twisted fantasy hebt, kan niet meer", zegt hij al lachend. Obama verwijst hiermee naar het album dat Kanye onder deze naam uitbracht in 2010. En zijn laatste advies voor Kanye: "Denk je echt dat dit land een donkere man met een gekke naam uit het zuiden van Chicago president gaat maken. Dat is gewoon raar." Obama heeft zelf jarenlang in Chicago gewoond, de stad waar Kanye is opgegroeid.

Tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards in augustus liet Kanye vallen dat hij zichzelf kandidaat wil stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020.