Obama feliciteert Clinton met Democratische overwinning, Clinton wint ook in South Dakota

Obama feliciteert Clinton met Democratische overwinning, Clinton wint ook in South Dakota

De huidige, Democratische president Barack Obama heeft een telefoongesprek gevoerd met Bernie Sanders en Hillary Clinton, waarin hij Clinton heeft gefeliciteerd met het behalen van voldoende afgevaardigden om de vermoedelijke Democratische kandidaat te worden. Dat meldt het Witte Huis in een persbericht. "Bovendien ontmoeten de president en senator Sanders elkaar, op vraag van de senator, donderdag in het Witte Huis om hun conversatie voort te zetten over de belangrijke onderwerpen van deze verkiezing", aldus de woordvoerder van het Witte Huis nog. De president bedankte Sanders ook nog voor zijn verkiezingscampagne, om "miljoenen Amerikanen energie te geven met zijn inzet om te vechten tegen zaken als economische ongelijkheid" en de invloed aan te tonen van mensen die vanwege bepaalde belangen de overheid proberen te beïnvloeden, klinkt het.

De president feliciteerde Clinton met haar campagne "die miljoenen mensen heeft geïnspireerd, en die een voortzetting is van haar levenslange strijd in het voordeel van families uit de middenklasse en kinderen". Beide campagnes hebben bovendien "een licht geworpen op de belangrijke beleidsideeën die ervoor moeten zorgen dat onze economie en ons beleid voor iedereen werken, en niet enkel voor de mensen met rijkdom en macht".

Clinton won de voorverkiezingen in New Jersey, New Mexico en South Dakota, Sanders in North Dakota. Clinton staat bovendien aan de leiding in Californië, de belangrijkste staat qua afgevaardigden voor de Democraten. Ze eiste eerder op de dag een historische overwinning op als eerste vrouwelijke presidentskandidaat van een grote partij in de Amerikaanse geschiedenis.

bron: Belga