Nutella-fabriek in Frankrijk moet productie tijdelijk stoppen wegens kwaliteitsprobleem

Het Italiaanse voedingsbedrijf Ferrero heeft de productie van Nutella in een Franse fabriek tijdelijk moeten stilleggen wegens een kwaliteitsproblemen. Dat meldt de onderneming vandaag. Er stelt zich geen probleem met de producten die al in de winkelrekken liggen. Het probleem doet zich voor bij een half afgewerkt product dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van de chocopasta Nutella en van de Kinder Bueno. Maar meer details worden voorlopig niet gegeven. Het probleem werd woensdagavond vastgesteld in de fabriek in het Normandische Villers-Ecalles, ten noordwesten van Rouen.

De opschorting van de productie is een voorzorgsmaatregel. Tegen het eind van de week moeten de resultaten van een onderzoek meer duidelijkheid brengen. De leveringen zouden voorlopig geen hinder ondervinden van de productieonderbreking.

De betrokken fabriek is volgens het Franse persbureau AFP de grootste Nutella-producent ter wereld. Er worden dagelijks 600.000 potten choco gefabriceerd, goed voor een kwart van de wereldwijde productie van dat merk.

bron: Belga