Nuit Blanche strijkt voor vijftiende editie neer in de Marollen

Nuit Blanche strijkt voor vijftiende editie neer in de Marollen

De Nuit Blanche strijkt voor zijn vijftiende editie neer in de Brusselse wijk De Marollen. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 oktober van 19 uur tot 7 oktober tot 3 uur 's ochtends. "Bij het thema protest, dat dit jaar gekozen werd 50 jaar na mei 68, dachten we onmiddellijk aan de buurt, bekend om zijn karakter van protest, zijn rebelse identiteit en zijn sociale cohesie", verklaarde schepen van Cultuur, Karine Lalieux (PS).

Het programma belicht verschillende aspecten van het thema protest, onder meer de Arabische revoluties of de dekolonisatie van Rwanda. Op verscheidene plekken in de wijk vinden dans of projecten over vrouwelijkheid plaats: het Vossenplein, cultureel centrum Bruegel, De Brigittines, de archieven van de stad Brussel, de Baden van Brussel, CHU Sint-Pieter, de Hellemanswijk en de Kapellekerk. In totaal zijn er 22 projecten, van 119 kunstenaars of performers.

Meer dan 50.0000 mensen kwamen vorig jaar naar het evenment, dat toen plaatsvond in de Europese wijk. De Nuit Blanche is gratis.

bron: Belga