"Nuestras Madres" van César Díaz is Belgische inzending Oscars 2020

"Nuestras Madres" van César Díaz is Belgische inzending Oscars 2020

Het nationale selectiecomité heeft "Nuestras Madres" (Onze moeders) van César Diaz gekozen als Belgische inzending voor de Oscar in de categorie "Beste internationale film". De film werd door de jury geprezen voor haar "cinematografische kwaliteiten, de universaliteit van het thema en de maatschappelijke uitdagingen die het bescheiden en keurig oproept". Het verhaal speelt zich af tijdens de burgeroorlog van Guatemala. Wanneer een jonge antropoloog, Ernesto, meewerkt aan de identificatie van vermiste personen hoort hij een verhaal dat hem op zoek brengt naar zijn roots. De film van de Belgisch-Guatemalteekse Diaz heeft in mei al de Caméra d'Or gewonnen op het filmfestival van Cannes.

De Belgische jury voor de selectie van de inzending voor een Oscar bestond uit zes Nederlandstalige en zes Franstalige professionals uit de filmwereld.

Nu is het de beurt aan de jury van de Oscars: zij moeten nog een selectie maken uit de vele inzendingen voor de categorie van "Beste internationale film". De uitreiking van de Oscars vindt plaats op 9 februari 2020. Vorig jaar werd "Girl" van Lukas Dhont als Belgische inzending naar de Oscars gestuurd.

"Nestras Madres" komt in ons land eind september uit en wordt verdeeld door Cinemien.

bron: Belga