Nu ook selfie-broodrooster

Nu ook selfie-broodrooster

Sinds de intrede van de smartphones leven we in een echte selfie-wereld. Niet voor niets werd selfie in 2013 het Woord van het Jaar voor Van Dale. De selfie-gekte is nog lang niet voorbij, zo blijkt. Er ontstaan steeds gekkere dingen rond de veelbesproken fototechniek. Vanaf nu kan je ook elke ochtend opstaan met een selfie-toast, dankzij Galen Dively, CEO van de Vermont Toaster Corporation. Zijn bedrijf ontwierp een broodrooster die afbeeldingen op je brood kan prenten. 

Eerder was Dively actief in een T-shirt bedrijf en hij ziet ook gelijkenissen tussen de twee producten. "Het is een beetje zoals zeefdruk, maar in plaats van de inkt gebruik je de warmte en het brood is je T-shirt."

Het selfie-fenomeen is in heel de wereld een vorm van zelfuitdrukking geworden, tot het punt waar je zelfs je eigen gezicht kan eten tijdens je ontbijt. "Dit is nog nooit gebeurd, het is nieuw en je bent op toast," vervolgt Dively. "God! Dat was mijn inspiratie bron. Ik ben begonnen met Jezus af te beelden. Maar toen ben ik beginnen nadenken, en vroeg ik mij af waarom niet iedereen zichzelf kon aanbidden?" En dus veranderde hij van koers, en bouwde hij 's werelds eerste selfie-broodrooster. Eén exemplaar kost je 75 dollar, zonder verzendingskosten inbegrepen.

Het systeem is simpel. Je moet enkel de gewenste foto naar hem opsturen en hij bewerkt ze dan in Photoshop. Hij verkiest wel een foto met een witte achtergrond, "dat zou helpen omdat het mij wat tijd zou uitsparen."

Waar je zeker van kunt zijn is dat Dively je elke ochtend een portie narcisme voorschotelt.