Novak Djokovic strandt in derde ronde

's Werelds nummer een Novak Djokovic heeft zich gisteren niet kunnen plaatsen voor de achtste finales op het ATP Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8.359.455 dollar). Het Servische eerste reekshoofd ging er in de derde ronde in twee sets uit tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 39): twee keer 6-4 na 1 uur en 39 minuten.

Djokovic won Indian Wells al vijf keer, voor het laatst in 2016. Van de vorige negen ontmoetingen op de ATP-Tour met de Servische nummer één van de wereld had Kohlschreiber maar één keer kunnen winnen, tien jaar geleden op Roland Garros. De 31-jarige Serviër won ook de vorige drie grandslamtoernooien. Voor Kohlschreiber komt er nu een achtste finale aan tegen de Fransman Gaël Monfils, de nummer negentien van de wereld en recent nog winnaar van het toernooi in Rotterdam.

Djokovic had niet meteen een reden voor de vroegtijdige uitschakeling. "Een offday", noemde de Serviër het. "Kohlschreiber heeft veel ervaring en liet eerder al zeges noteren tegen hoger geplaatste spelers. Op een goede dag kan hij tegen iedereen winnen. Verliezen is nooit leuk, maar ongerust ben ik niet. Dit gebeurt nu eenmaal af en toe. Nu komt het erop aan me zo goed mogelijk voor te bereiden op het Masters 1.000 van Miami."

Zijn eeuwige concurrent Roger Federer staat wel in de achtste finales op Indian Wells. De Zwitserse nummer vier van de wereld zette in de derde ronde eenvoudig zijn landgenoot Stan Wawrinka (ATP 40) in twee sets opzij: 6-3 en 6-4 in minder dan een uur. In de volgende ronde neemt de 37-jarige Federer, die een tiental dagen geleden in Dubai zijn honderdste ATP-titel won, het op tegen de Brit Kyle Edmund (ATP 23). Net als Djokovic won Federer het toernooi in de Amerikaanse woestijn al vijf keer.

bron: Belga