‘A Normal Lost Phone' laat de voyeur in je los

‘A Normal Lost Phone' laat de voyeur in je los

In januari 2016 namen vier vrienden deel aan de Global Game Jam. Door hun krachten als scenarist, codeur en grafisch designer te bundelen, ontwikkelden ze in 48 uur een kleine game met de naam ‘A Normal Lost Phone'. Het principe is dat je in de huid kruipt van iemand die een telefoon op straat vindt en zo toegang krijgt tot het leven van de vorige eigenaar. Gesteund door de interesse van pers en gamers werd het team uitgebreid en is Accidental Queens opgericht. In juli 2016 lanceerden ze een crowdfundingcampagne om een verbeterde versie van hun game te financieren. Ze haalden daarbij ruim 11.000 euro op. Het resultaat is nu verkrijgbaar voor smartphone iOS en Android en op pc.

Deze game maakt de voyeur in je wakker en moedigt je aan te snuffelen in de smartphone van een onbekende. Door de sms'jes te lezen naar zijn vrienden en familie, geraak je beetje bij beetje betrokken in het leven van de 18-jarige Sam. Met een beetje gezond verstand unlock je de toegang tot zijn mailbox en zijn accounts op een datingsite. Het verhaal behandelt thema's als volwassen worden, de zoektocht naar jezelf en naar je seksualiteit. De hele game speelt zich af in een reproductie van de menu's en apps op een smartphone, met de muziek van Sam als achtergrond.

‘A Normal Lost Phone' is een simpele maar ontroerende game. Ideaal om op je smartphone of tablet te spelen op de trein. Voor 3 euro ben je ongeveer twee uur zoet, goed voor een heen- en terugritje tussen Brussel en Hasselt. Da's kort, maar de ervaring is zijn geld meer dan waard. Liefde op het eerste gezicht!

(tw)