Noorse jagers schieten twee elanden in een zoo

Noorse jagers schieten twee elanden in een zoo

Een misverstand in het noorden van Noorwegen heeft ertoe geleid dat een groep jagers twee elanden schoot. Op zich geen probleem aangezien de jacht op elanden legaal is, maar deze twee dieren bevonden zich echter in een dierentuin.

Nadat de jagers doorkregen dat ze in de fout waren, hebben ze meteen het Polar Park verwittigd. Ze zeiden dat hun honden blijkbaar een weg door het hek hadden gevonden en dat ze daarom niet doorhadden dat de dieren zich in een zoo bevonden.

"Ik reageerde verbijsterd en het moment na het nieuws voelde behoorlijk onwerkelijk" reageerde Heinz Strathmann, de directeur van Polar Park aan The Local. "Dit is droef nieuws. Deze situatie is onaanvaardbaar. We hadden vijf elanden en nu hebben we er slechts drie."

Het ziet er echter naar uit dat de jagers niet gestraft worden. "De vergissing valt te betreuren. Jacht rond het park is echter volkomen legaal. De fout was fataal maar iedereen snapt dat dit niet met opzet gedaan was", aldus Arne Nysted van het wildtribunaal in de provincie Troms.

Polar Parks eist echter compensatie voor de twee elanden en is al op zoek naar vervanging. De politie is bezig met een onderzoek maar geeft geen commentaar tot ze de jagers hebben ondervraagd.