Noor eet vlees van zijn eigen heup (en het smaakt naar schapenvlees)

Noor eet vlees van zijn eigen heup (en het smaakt naar schapenvlees)

Alexander Selvik Wengshoel, een Noorse kunstenaar, heeft stukjes vlees van zijn heup opgegeten met aardappeltjes en wijn. Volgens hem was het een lekkernij en smaakte het een beetje naar schapenvlees.

De 25-jarige kunstenaar werd geboren met een misvormde heup. Hij onderging enkele onsuccesvolle operaties en bracht het grootste deel van zijn leven door op krukken of in een rolstoel. Op 21-jarige leeftijd werd zijn heupbeen vervangen door een metalen heup. Hij vroeg aan de dokters of hij het been mocht bijhouden en gebruiken in een kunstwerk. Het heupbeen en een video van zijn operatie zijn nu te zien in de Academie voor Moderne Kunst in Tromsø, waar hij het verhaal achter het heupbeen vertelde.

"Om het been te kunnen gebruiken moest ik het vlees er afkoken. Toen ik begon met  het vlees van het bot te schrapen nam ik een stukje en dacht ik "waarom niet?"", vertelde Wengshoel aan de Noorse  site The Local. "Het is niet elke dag dat je eetbaar stukje van jezelf kan oppeuzelen. Dus ik proefde het en vond het lekker."

Aangezien zijn vriendin toch op het werk was besloot Wengshoel de rest van het vlees op te eten met aardappelgratin en een glas rode wijn. "Het was niet veel vlees, net genoeg voor een voorgerechtje. De smaak deed me denken aan een wild schaap, dat in de bergen paddenstoelen eet, of aan geitenvlees", zegt Wengshoel.