Nooit meer overbevolkte treinen door opblaasbare zetels

Nooit meer overbevolkte treinen door opblaasbare zetels

Het idee is relatief eenvoudig: de mini-luchtkastelen worden alleen gebruikt als de spits voorbij is. Tijdens de meest drukke uren verdwijnt de lucht uit de zitplaatsen, waardoor er 40% meer ruimte is voor mensen om recht te staan. Arup hoopt dat het model tegen 2020 in gebruik genomen kan worden.

Will this 'bouncy castle' train solve overcrowding... or is it just a load of hot air? Fleet of futuristic car... https://t.co/oKW7uy937p

— Interesting News (@interestinews) 9 april 2016

De proefpersonen die de zetels konden uittesten, zijn al gewonnen voor het ontwerp. "Toen de prototypes gebruikt werden, moesten verschillende vrijwilligers veel moeite doen om de verleiding te weerstaan om hun vrienden niet op en neer te laten stuiteren", vertelt een medewerker van het designbureau tegen The Daily Mail.

Zonsondergang

Naast voldoende zitplek en ruimte hebben de creatievelingen zich ook bezig gehouden met het licht in de trams en treinen. "Koel, wit licht helpt pendelaars om 's ochtends goed wakker te worden. In de namiddag en avond moet er warm licht in de toestellen schijnen, zodat passagiers het gevoel krijgen van een mooie zonsondergang."