Nominaties voor de Grammy's zijn bekend

Nominaties voor de Grammy's zijn bekend

Zowel Adele als Beyoncé maken kans op de prijzen voor Album Van Het Jaar, Lied Van Het Jaar en Opname Van Het Jaar. Adele won eerder al tien Grammy's, waarvan zes in 2012. Beyoncé wist eerder twintig prijzen mee naar huis te nemen.

Daarnaast is Beyoncé ook nog genomineerd voor Beste Videclip en Beste Pop Solo Optreden. Adele maakt nog kans op de prijzen voor Beste Pop Vocal Album en Beste Pop Solo Optreden. Drake, Rihanna en Kanye West zijn allemaal acht keer genomineerd. Chance The Rapper volgt met zeven nominaties.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HL1UzIK-flA

De 22-jarige zangeres Meghan Trainor heeft de namen van de artiesten bekendgemaakt in het televisieprogramma 'CBS This Morning'. Trainor won vorig jaar de prijs voor Beste Nieuwe Artiest.

In totaal worden prijzen uitgereikt in 84 categorieën. Vorig jaar waren Taylor Swift en Kendrick Lamar de grote winnaars bij de awardshow.

James Corden zal de uitreiking presenteren. De 59ste Grammy's worden op 12 februari 2017 uitgereikt in Los Angeles. “Ik ben heel vereerd om de Grammy's te presenteren volgende jaar”, aldus de 38-jarige presentator van de ‘Late Late Show' tegen People. “Het is de grootste en meest prestigieuze muziek-award show. Ik heb ongelooflijk veel geluk dat ik deel mag uitmaken van zo'n ongelooflijke avond.”

Opvallend: de dit jaar overleden zanger David Bowie is met ‘Blackstar' genomineerd in de categorie Beste Rock Optreden.