Nog zeker na het weekend minimaal regime in gevangenis Brugge

Nog zeker na het weekend minimaal regime in gevangenis Brugge

Na een geval van agressie tegen drie cipiers in de gevangenis van Brugge blijft het minimaal regime nog zeker tot na het weekend van kracht. Dat bevestigt de liberale vakbond VSOA. Vanmiddag was er nog een overleg tussen vakbonden, personeel, de lokale directie en minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Het resultaat van die gesprekken zullen de vakbonden nu voorleggen aan hun achterban. Tot die tijd blijft het minimaal regime gelden. Na het overleg van afgelopen namiddag blijft de situatie voorlopig onveranderd. "Wij hebben ons aan onze eisen gehouden. We willen de gedetineerde Ringo De Witte (gedetineerde die cipiers en medegevangenen aanviel, red.) naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. We hopen dat dat nu vroeger kan dan eerst beloofd. Verder hebben we extra personeel nodig en moet er een oplossing komen aangaande de veiligheid van het personeel", zegt Eddy De Smet van VSOA.

Voorts spreekt de vakbond van een goed overleg. "De overheid heeft enkele toegiften gedaan. Nu moet de lokale directie alles nog willen uitvoeren. Dat wachten we voorlopig af. De verantwoordelijkheid ligt momenteel bij de lokale directie", klinkt het nog bij de vakbond. Minister van Justitie Koen Geens spreekt van een vruchtbaar gesprek. "We hebben een constructief overleg gehad over de situatie in de gevangenis van Brugge", aldus Geens.

Vorige week takelde een gedetineerde drie cipiers zwaar toe in de gevangenis van Brugge. Het gevangenispersoneel besliste daarop om over te schakelen op een minimaal regime. Na verschillende gesprekken tussen directie en personeel kwam er nog geen oplossing uit de bus.

bron: Belga