Nog vier ploegen strijden om play-off 1

Nog vier ploegen strijden om play-off 1

Na Club Brugge, Anderlecht en Zulte Waregem, die al langer zeker waren van deelname aan play-off 1, stelde ook KV Oostende zaterdagavond voor het tweede jaar op rij zijn plaats bij de eerste zes veilig. De kustjongens deden dat zonder glans.

Tegen Lokeren volstond een gelijkspel en dat werd het ook: een weinig spectaculaire 0-0. In het zog van de West-Vlamingen moet er volgend weekend nog flink gebikkeld worden voor plaatsen vijf en zes.

Op papier beschikt KV Mechelen over de beste kaarten. Malinwa staat vijfde, klopte zaterdag Anderlecht met 3-2 en telt een overwinning meer dan Charleroi. De Mechelaars moeten op de laatste speeldag wel naar Gent, dat in eigen stadion moeilijk te kloppen is.

De Buffalo's hadden zelf de nodige moeite om de volle buit te pakken op het veld van Waasland-Beveren. Tegen tien thuisspelers was het wachten tot een kwartier voor tijd op het winnende doelpunt van Kubo (2-3). Gent heeft zo zijn lot nog altijd in eigen handen.

Ook Racing Genk deed wat het moest doen. Op een natgeregend veld toonden de Limburgers zich veel sterker dan Club Brugge, dat met zijn gedachten blijkbaar al in de play-offs zit. Twee goals van Samatta hielpen de thuisploeg op weg naar een verdiende 2-1-zege, al is de kans klein dat Genk alsnog de eerste zes haalt.

De fusieclub moet volgend weekend zelf winnen op het veld van Westerlo, dat nog strijdt om het behoud, en hopen op een misstap van Charleroi. De Zebra's sluiten de reguliere competitie af in Lokeren. De Waaslanders hebben zelf niets meer te winnen of te verliezen.