Nog vier eenheden operationeel na brand in ziekenhuis in Warquignies

Nog vier eenheden operationeel na brand in ziekenhuis in Warquignies

In het ziekenhuis van Warquignies blijven na een grote brand die de B-vleugel van het gebouw zwaar beschadigde vier zorgeenheden operationeel. Jean-Marie Limpens, directeur-generaal van het Universitair Ziekenhuis, bevestigde dat er geen slachtoffers vielen en dat het ziekenhuis donderdag voor een deel normaal zal functioneren. Voor het bestuur van het ziekenhuis van Warquignies is de eerste evaluatie geruststellend, gezien de ernst van de brand die een vleugel van het grote gebouw zwaar beschadigde.

"De B-vleugel werd beschadigd", zegt Jean-Marie Limpens. "Daarin zaten drie zorgeenheden - geriatrie, revalidatie en chirurgie - en stonden 80 bedden. Dit deel is voor een tijdje niet meer bruikbaar. De C-vleugel werd daarentegen niet aangetast. Daarin zitten vier zorgeenheden: twee van geriatrie, een medische eenheid en een revalidatie-eenheid. De C-vleugel met zijn 100 bedden blijft operationeel."

"De afdeling kernspintomografie en medische beeldvorming, de apotheek en het laboratorium die zich in de C-vleugel bevinden werden niet beschadigd. Van het centrale gedeelte met het onthaal moet de balans nog opgemaakt worden. Het operatiegedeelte daarentegen is tijdelijk buiten dienst. De brandweer is er in geslaagd het vuur te blussen en we kunnen bevestigen dat er geen enkel slachtoffer is gevallen", zo voegde hij toe.

bron: Belga