Nog twintigtal kinderen in scholen in Vier-windenstraat in Molenbeek

Twee scholen in de Vier-windenstraat in Molenbeek kunnen door de antiterreuractie sinds 17.30 uur niet meer bereikt worden. Dat meldt het kabinet van burgemeester Françoise Schepmans. Op dit moment werd nog een twintigtal kinderen in de scholen opgevangen. Een andere school in de nabijgelegen Paalstraat kan sinds even na 18.00 uur wel weer worden bereikt door de ouders. De Nederlandstalige gemeentelijke basisscholen 'Windroos' en de Franstalige school 'La Rose Des Vents', allebei in de Vier-Windenstraat, bevinden zich in de veiligheidszone die door de politie is ingesteld. Volgens de burgemeester zal die veiligheidszone wellicht niet onmiddellijk worden opgeheven. De ouders kunnen naar het gemeentehuis gaan, waar opvang tot hun beschikking staat.

In de nabijgelegen Paalstraat kunnen sinds zowat 18.10 uur wel weer kinderen worden opgepikt van de school 'De Klimpaal'. De ouders worden één voor één en onder politiebegeleiding toegelaten, zo stelde een journalist van Belga ter plaatse vast.

Ouders kunnen voor meer informatie ook terecht op het gratis informatienummer van de politiezone Brussel West: 02/600.49.61.

bron: Belga