Nog tot en met donderdag grotendeels droog

Nog tot en met donderdag grotendeels droog

In het centrum van het land komen vandaag geleidelijk meer opklaringen. Langs de grens met Nederland en Duitsland blijft het echter bewolkt en kan er lokaal wat gedrup vallen. In de Hoge Venen wordt het niet warmer dan 10 graden, aan zee en in het noorden wordt het maximaal 14 of 15 graden. Langs de grens met Frankrijk, waar de opklaringen het breedst zijn, wordt het 17 of 18 graden. Dat meldt het KMI. In het merendeel van het land breekt de bewolking vanavond open, 's nachts is het tijdelijk lichtbewolkt. In de loop van de nacht kunnen nevel, mistbanken of lage wolkenvelden gevormd worden. Het kwik daalt naar waarden tussen 4 en 9 graden.

Het ochtendgrijs verdwijnt morgen vrij snel, en we mogen ons verwachten aan een rustig weertype, met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een plaatselijk buitje is niet geheel uitgesloten. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Ardennen, 16 graden aan zee, en 17 of 18 graden in de meeste andere streken. Morgennacht blijft het rustig en helder of lichtbewolkt. De minima liggen tussen 5 en 10 graden.

Donderdag wisselen wolkenvelden af met opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in de namiddag is een lokaal buitje niet geheel uitgesloten. Mogelijk is de kans daarop het grootst in het zuidwesten van het land. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden. Ook op vrijdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In de namiddag is er overal kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. Zaterdag zijn in de loop van de dag buien mogelijk. We halen nog zo'n 19 graden in het centrum. Zondag is het vaak zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. De maxima schommelen rond 17 of 18 graden in het centrum.

Begin volgende week lijkt het wisselvallig te zullen blijven. Maandag verwachten we wisselend tot zwaarbewolkt weer met wat regen of enkele (mogelijk onweerachtige) buien. We halen zo'n 18 graden in het centrum.

bron: Belga