"Nog steeds geen gevallen van coronavirus in Noord-Korea"

"Nog steeds geen gevallen van coronavirus in Noord-Korea"

Noord-Korea is omringd door China en Zuid-Korea, twee landen die erg getroffen zijn door het coronavirus. Eind februari had het land zijn grenzen al gesloten en drastische maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dammen.

In de doofpot

«We hebben preventieve en wetenschappelijke maatregelen genomen, zoals inspecties en quarantaine van alle personen die ons land binnenkomen, volledige ontsmetting van alle goederen, de sluiting van grenzen en het beëindigen van zee- en luchtverbindingen», aldus Pak Myong Su, directeur van de anti-epidemie-afdeling van het Nationaal Centrum voor de bestrijding van epidemieën.

Deskundigen zeggen echter dat Noord-Korea bijzonder kwetsbaar is voor het virus, dat door een medisch systeem dat zoals bekend heel krakkemikkig is. Mensen die het Noord-Koreaanse regime afvallig zijn geworden, beschuldigen Pyongyang ervan een epidemie in de doofpot te hebben gestoken.

Geïsoleerde eilanden

Er zijn slechts een paar andere landen in de wereld, vaak geïsoleerde eilanden of oorlogslanden, die geen gevallen hebben van besmetting met het coronavirus.

Meest gelezen
 1. 1671711151104 (1)

  YES! Dit oeroud Nederlands koffiemerk opent z’n eerste café in België

 2. Belgaimage-58716861

  What about...De Doemdagklok? Dichter dan ooit bij het einde van de mensheid?

 3. snake jump

  WTF. Slangen kunnen van daken af springen (video)

 4. pexels-emily-ranquist-1205651

  WTF. Chatrobot ChatGPT slaagt in examen van Amerikaanse rechtenfaculteit

 5. selfiebeer

  Beer waant zich influencer en neemt honderden selfies met wildlifecamera (foto’s)