Nog nooit hadden zoveel Amerikanen geen seks

Nog nooit hadden zoveel Amerikanen geen seks

De Verenigde Staten kampen met een Great American Sex Drought die nu al drie decennia duurt en een voorlopig hoogtepunt kent. Zo'n 23% van de Amerikanen geeft aan het voorbije jaar geen seks te hebben gehad. Dertig jaar geleden was dat 19%. De oorzaak ligt deels bij de verouderende bevolking, aldus de analisten van de General Social Survey, maar ook bij de steeds minder vaak vogelende jongeren.

Mannen drijven seksuele droogte aan

Bij de seksueel inactieve Amerikanen zitten opvallend veel mannen in de twintig. De groep is nu al goed voor 28%. Het aandeel van mensen tussen 18 en 29 jaar die de horizontale mambo niet meer dansen is op tien jaar tijd verdubbeld tot 23%, meldt The Washington Post. De stijging zette zich minder door bij vrouwen dan bij mannen.

Jean Twenge, professor psychologie aan de San Diego State University, ziet ook een relationele reden. Jongeren vinden op steeds latere leeftijd een levenspartner en gaan dus ook steeds later samenwonen. "Als je geen partner hebt die bij je woont, is het moeilijker om seks te hebben", aldus Twenge.