Nog geen weekendplannen? Hier vijf doe-ideetjes

Nog geen weekendplannen? Hier vijf doe-ideetjes

Het Groot Verlof

(nog t.e.m. 12/8)

Foto R.V.

Er is muziek: op Beleuvenissen kan je vanavond gratis luisteren naar een hele resem topartiesten zoals Billy Ocean, Blanche en Van Elchelpoel. Er zijn openluchtfilms: neem je stoeltje mee, trek naar een park of plein en pik een film mee onder de sterrenhemel. Er is eten en drinken: geniet van een drankje op het dak van Museum M of een smakelijk culinair parcours. Er is kinderanimatie: zeepbellen, knutseljuffen en Kubbvelden vind je in de familiebar in het stadspark. Dat Het Groot Verlof heel wat zomers genieten te bieden heeft is duidelijk: er is vooral heel veel sfeer en gezelligheid.

leuven.be

Muziek in de Wijk

Nog t.e.m. 26/8

Ook Antwerpen blijft deze zomer niet stil zitten. Integendeel, er wordt stevig gedanst op Muziek in de Wijk. Die naam dekt de lading: de muziekkaravaan houdt elke dag halt in een andere wijk van de stad en bouwt daar een feestje voor iedereen die er zin in heeft. Zowel lokale als buitenlandse muzikanten en zowat alle genres passeren de revue. Geen enkel concert is hetzelfde: de muziek is altijd anders en soms is er ook een rommelmarkt, circusanimatie of een afterparty. Laat je verrassen door wat Antwerpen en haar wijken je te bieden hebben!

zva.be

SUPERfest

(29/7)

Jong en oud (en iedereen daartussen) hebben de dag van hun leven op SUPERfest. Niemand minder dan kapitein Winokio trapt het feest af, vervolgens bestijgen artiesten als Jackie Jam en Smooth het podium en Guy Swinnen sluit ten slotte de rangen. Tussen het zingen en dansen door smeer je je keel met een streekbiertje of een lekker hapje. Ambiance verzekerd!

cultuurhuistessenderlo.be

Indian Food Festival

28/7 t.e.m. 29/7

Foto R.V.

India ligt dit weekend in het Jubelpark: het is namelijk weer tijd voor het jaarlijkse Indian Food Festival. Dat het eten er heerlijk zal zijn spreekt voor zich, en bovendien kan je ook genieten van muziek en kunst. Maak kennis met de Indische gemeenschap in Brussel en dompel je volledig onder in hun cultuur: doe je tegoed aan allerlei lekkernijen en slenter intussen langs workshops, yogasessies en performances.

indianconfluence.org

Bike for Syria

27/7

Tom Criel heeft een plan: aan het einde van de zomer fietst hij van Gent naar de Syrische grens om er hulp en centen te bieden aan de slachtoffers van de burgeroorlog. Hij zoekt nog middelen voor zijn sponsortocht en wordt daarbij geholpen door Critical Mass Gent, de organisatie die ijvert voor goede fietsvoorzieningen in de stad. Ze organiseren een gezamenlijke fietstocht om hun doel onder de aandacht te brengen, die eindigt met een feestje in de strandbar van DOK. Alle inkomsten gaan integraal naar de tocht van Tom. Je kan dus twee goede doelen tegelijk steunen én een afterparty meepikken: het leven kan soms mooi zijn.

dokgent.be