Nog geen weekendplannen? Hier moet je zijn

Sportievelingen verzamelen zich zondag in Antwerpen voor de Antwerp 10 miles, maar ook voor de minder sportieve zieltjes is er dit weekend vanalles te beleven. Een overzicht! 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Erfgoeddag

(22/04, Vlaanderen en Brussel) 

Wat hebben we van vorige generaties geërfd waarvoor we zeker zorg moeten blijven dragen? Dat zijn de zaken die tijdens de jaarlijkse Erfgoeddag in de bloemetjes worden gezet. En terecht, want onder de Vlaamse musea, archieven, erfgoedbibliotheken en kerken zitten nog verschillende verborgen parels. Dit jaar heeft de Erfgoeddag de lokale verkiezingen goed in het vizier: je kan alvast vooruitlopen op oktober door eind april al te gaan 'Kiezen'. Die zondag gaat het gelukkig enkel nog over de onschuldige keuze tussen talloze wandelingen, geleide bezoeken, muziekmomenten en voorleessessies.

Big Bears Cry Too

(21/04, Antwerpen)

Ze gooide al hoge ogen met de voorstellingen Mystery Magnet en Fruits of Labor, maar met Big Bears Cry Too waagt beeldend kunstenares Miet Warlop zich voor de eerste keer aan een voorstelling voor een jonger publiek. Haar achtergrond blijft ze daarbij trouw: beeld na beeld rijgt ze aan elkaar tot een dynamische voorstelling die de kinderlijke fantasie van begin tot einde blijft prikkelen. Wat verwacht je ook anders van een stuk met een bol aardbei-ijs, grote knuffelberen en een traan die nooit opdroogt als personages?

Night Air

(21/04, Kortrijk)

Nog maar net besloot Patricia Vanneste te stoppen als violiste bij de groep Balthazar en er dient zich al een volgende grote kans aan, als curator van het muziekfestival Night Air in Kortrijk. Daarvoor rekent ze op enkele van haar grote voorbeelden zoals Garth Stevenson en Carlos Cipa, die in België de (missing?) link tussen klassiek en pop aan het publiek vertegenwoordigen. Volledig wegdromen doe je op het acht-uur-durende slaaplied van Innerwoud en Yayadyn. Vermakelijk én verkwikkend, wat wil je nog meer?

Afrika Filmfestival

(20-21/04, Gent)

Dat De Centrale in Gent streeft naar en zich inzet voor meer diversiteit is al geweten. Toeval dat het huis in 2018 de host is voor het Afrika Filmfestival? Uiteraard niet. Maar het gaat niet zomaar over ‘Afrika', het wereldcultuurhuis heeft bijzondere aandacht voor de heersende verschillen binnen het Afrikaanse continent, met een aparte dag gewijd aan Oost-Afrika, West-Afrika en Noord-Afrika. Met andere woorden: vier de verschillen, maar doe dat vooral samen!

Rob Vanoudenhoven

(20/04, Rotselaar)

Een comedyvoorstelling om je weekend goed mee in te zetten. Klinkt het jou ook als muziek in de oren? Fijn, want lang zal je daar niet op moeten wachten. Komende vrijdag neemt ‘oude rot in het vak' Rob Vanoudenhoven komediecollega's Jeroen Leenders en Jan Linssen namelijk mee naar Rotselaar, waar hij en plein publiq de ups en downs van zijn parcours door Medialand onder de loep zal nemen.