Nog geen weekendplannen? Dit zijn onze tips

door
Heleen
Leestijd 1 min.

Flower Time

(nog t.e.m. 15/08 in Brussel)

Belga / G. Vanden Wijngaert

Een bloemetje misstaat nooit, dat is geweten. Brusselaars kunnen daarom dit weekend naar Flowertime, een bloemenkunstwerk dat het Stadhuis van Brussel omtovert tot een ware bloemenzee. De hal, de gangen, de kantoren, de vergaderzalen en de ontvangstruimtes worden versierd met unieke en verrassende bloemenarrangementen. Het Stadhuis zal niet alleen geuren naar bloemen, maar ook naar sappig fruit en zelfs groenten. Want ‘bloemen en vruchten' wordt het thema van deze editie van Flowertime - met een knipoog naar de Brusselaars die zich steeds vaker verdiepen in urban farming en moestuinieren.

Amber Docters van Leeuwen

(11/08 in Leuven)

Foto R.V.

Haar naam klinkt al als een klok maar haar cello slaat alles. Amber Docters van Leeuwen kreeg een klassieke cello-opleiding in Den Haag maar verbreedde na haar afstuderen haar blik naar pop en jazz. Ze werkte in het verleden al samen met Jef Neve en Blue Note artiest José James, en maakt momenteel nog steeds deel uit van het trio rond Gabriel Rios. Op het dak van het Museum M, een hemelse locatie met uitzicht op de stad, speelt ze solo.

 

 

Zomerfabriek op de Zomer van Antwerpen

(nog t.e.m. 27/8 in Antwerpen)

Foto R.V.

Pubers, dat betekent: te veel hormonen, te veel goesting, weinig huis mee te houden.  Stuur je teens deze maand naar een plek vol gelijkgestemden: de Zomerfabriek. Het is de plek waar coole kids hun ding kunnen doen, en dat betekent concreet: zich uitleven in urban sports in de Urban Hall, hun eigen dansmoves oefenen, hun eerste spoken word-experimenten laten horen of gewoon wat chillen op het terras. Gesnapt: de Zomerfabriek is dé plek voor the young ones.

 

 

 

Herbakkersfestival

(nog t.e.m. 20/8 in Eeklo)

Foto P. Werkers

In Eeklo wordt er nog niet aan zomerslaap gedacht – wel integendeel, de parel van het Meetjesland schrikt gewoontegetrouw pas wakker midden augustus. Twee weekends lang zijn er steengoede concerten in een ware clubsfeer op het intieme Canadaplein. Dit weekend opent de jazzformatie Dans Dans de, wel euh, dans. Wie het liever wat klassieker heeft kan op zondag terecht voor gitaar- en orgelconcerten. De hele zondagnamiddag wordt de Boelare bezet door Nova Mondo, de traditionele wereldmarkt met animatie, dans, muziek, faire kledij en een hapje en een drankje.

Benenwerk

(12/08 in Brugge)

Foto R.V.

Stop uw dansschoenen in uw sacoche, want in Brugge wachten maar liefst 13 verschillende ballrooms op jouw sexy moves. Voel je je nog wat slapjes op de benen? Begin je ballroomtocht dan met de publieksopwarmer ‘Do the Saturday Night Fever'.  De ‘Burleske stage' voert je terug naar de jaren ‘50 met diva's als Elina Derrière en Ding Dong Dolores. Voor de allerindividueelste danservaring trek je naar de Silent Disco. Toch liever hot ‘n sweaty met zijn tweetjes? Troon je lief, partner of potential mee naar de Latino Stage of de Tango Stage. (Dans)succes verzekerd!