Nog geen weekendplannen? Deze vijf tips helpen je op weg

Nog geen weekendplannen? Deze vijf tips helpen je op weg

Cactusfestival

(nog t.e.m.15/7, Brugge)

Foto R.V.

De wereld komt dit weekend samen in Brugge: het is weer tijd voor Cactusfestival. Het prachtige Minnewaterpark wordt het kruispunt van muzikale stijlen en culturen. Op de line-up staan onder andere Triggerfinger, Mogwai, Emily Sandé en Nils Frahm, naast een hele resem andere topartiesten. Het is er bovendien niet enkel genieten van goede muziek: je kan ook verfrissend plonzen in het openluchtzwembad, smullen van het lekkerste eten uit de verste landen en zelfs de finale van het WK meepikken. De kinderen halen intussen hun hart op in het circusatelier en op de zotste speelinstallaties.

cactusfestival.be

Gentse Feesten

(Nog t.e.m. 22/7, Gent)

Gent is helemaal klaar voor haar jaarlijkse feestmarathon: de Gentse Feesten nemen tien dagen lang de stad over. Het grote culturele volksfeest heeft zoals altijd heel wat te bieden: er zijn tradities zoals de rondgang van de gilde van de Stroppendragers en ook een ruim aanbod aan muziek, (straat)theater, comedy, circus en kinderanimatie. Dat de Gentenaars weten hoe ze een feestje moeten bouwen is algemeen bekend, en de Gentse Feesten zijn daarvan het ultieme bewijs.

gentsefeesten.stad.gent

Feest met ijsjes

(Nog t.e.m. 27/7, Antwerpen)

Jeugdcultuurcentrum Het Bos programmeert deze maand samen met DTM Funk iedere vrijdagavond de leukste danstunes en artiesten. Het Bos, dat is een huis vol kunst, theater en muziek in de schaduw van het MAS. Passeren de revue: African Diplomat, Afrobot en DTM Funk. Dansen en ijsjes eten verplicht!

Exquisite corpses

(Nog t.e.m. 26/8, Gaasbeek)

Het Kasteel van Gaasbeek herneemt deze zomer een tentoonstelling van meesterfotograaf Erwin Olaf, die in 2012 de vergankelijkheid van het leven op het kasteel in beeld bracht. Hij baseerde zich op het schilderij ‘De laatste hulde aan de graven van Egmond en Hoorn' van Louis Gallait: de monumentale foto's tonen de graaf - een van de meest markante voormalige kasteelbewoners - en zijn entourage die hem een laatste groet brengt. Olaf integreerde daarnaast ook een aantal opvallende vrouwen en verwijzingen naar de hedendaagse Belgische mode in zijn foto's. Kasteelgeschiedenis op zijn best!

kasteelvangaasbeek.be

Schatten van Vlieg

(Nog t.e.m. 31/8, Vlaanderen en Brussel)

Vlieg heeft ook deze zomer zijn schatkist verstopt op honderden culturele plekken in heel Vlaanderen en Brussel. Volg je tastzin tot bij de schat en vind een waaier met voelspelletjes. Bovendien maak je kans op toffe prijzen. Trek met het hele gezin op speurtocht in de bib, het museum, het kasteel of doorheen je gemeente en ontdek zo ongetwijfeld nieuwe plekjes in jouw buurt. De zoektocht is op elke locatie anders, dus je kan de hele zomer lang op jacht!

uitmetvlieg.be