Nog geen weekendplannen? Deze tips helpen je op weg

Die indian summer dreigt stilaan op zijn einde te komen. Het ideale moment om volop te profiteren. Met deze tips amuseer je je gegarandeerd. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Beyond Klimt

(Nog tot 20 januari, Brussel)

Foto Bozar

Het einde van de Eerste Wereldoorlog en het Oostenrijks-Hongaarse rijk betekende ook heel wat veranderingen in de wereld van de kunst. Bozar toont de Centraal-Europese gebieden in volle ontwikkeling door de blik van Gustav Klimt, Josef Capek en 75 andere kunstenaars. Daarnaast is er ook Klimt's Magic Garden: zet een virtualrealitybril op en verdwijn in de wonderlijke fantasie van Gustav Klimt. De ervaring is gebaseerd op de driedelige mozaïek die de grootmeester creëerde voor het Stocletpaleis in Brussel: een gouden universum vol krullende ranken en weelderige struiken.

Scala

(22 september, Puurs)

Anne. Irene. Annelies. Marijke. Dat kunnen de namen zijn van Scalazangeressen, maar het zijn vooral ook de titels van nummers die je zal horen tijdens hun nieuwe theatertournee, die dit weekend in première gaat. Met ‘Meisjesnamen' duikt Scala, na optredens van Duitsland tot China, opnieuw de Vlaamse theaters in. Voor het eerst zingt het meisjeskoor helemaal in het Nederlands. Laat je overrompelen door hun engelachtige stemmen en door prachtige Vlaamse liedjes die je waarschijnlijk al vergeten was.

Docklands Festival

(21 en 22 september, Antwerpen)

Dit weekend gooi je je benen los op DOCKLANDS Festival. De Sloepenweg, een historische locatie tussen stad en haven, wordt het decor voor een eclectisch muziekfestival dat een mix brengt van techno, house, hiphop en R&B. Het festival opent op vrijdag met een gratis nocturne met een barbecue, fototentoonstelling en DJ-sets, en gaat de volgende dag gewoon verder met nog meer heerlijk eten en nog vettere beats. Op het menu: onder andere Faisal, Tsar B en DVTCH NORRIS. Het feest gaat vervolgens gewoon door met een afterparty in Club Vaag.

Red Star Line Feest!

(22 en 23 september, Antwerpen)

Na een hele zomer verbouwen gaat het Red Star Line Museum dit weekend weer open. Het museum viert bovendien ook zijn vijfde verjaardag: een feestje is meer dan gepast. Het is trouwens ook precies 125 jaar geleden dat componist Irving Berlin met de Red Star Line naar Amerika reisde, en dus staat het feest volledig in het teken van de piano. Op het programma: een optreden van Jef Neve, rondleidingen in het museum, verjaardagstaart en een pianomarathon. En ‘s avonds feest je verder met Tom Barman achter de draaitafels: zijn grootvader was ooit kapitein op de Red Star Line schepen.

Die Zauberflöte

(nog t.e.m. 4 oktober, Brussel)

Foto Hugo Segers

Die Zauberflöte is een van Mozarts beroemdste werken en een van de meest geliefde opera's ooit. De Koningin van de Nacht en het beproefde paar Tamino en Pamina blijven toeschouwers in de hele wereld betoveren, en nu komen ze opnieuw naar de Muntschouwburg. Regisseur Romeo Castellucci laat de narratieve dimensie van het werk links liggen en legt de filosofische kern en ruwe emoties bloot: de uitstekende cast en onsterfelijke muziek doen de rest.