Nog geen weekendplannen? Deze tips helpen je op weg

Nog geen weekendplannen? Deze tips helpen je op weg

Festival PERPLX

(29/06 - 01/07, Kortrijk & Marke)

Foto Perplx

Nog net voor de zomervakantie strijkt in Kortrijk en Marke naar goede gewoonte de crème de la crème neer van het hedendaagse circus neer: geen kunstjes met paarden en clowns, maar artistieke creaties van nationale en internationale kunstenaars. Het Belgische Collectif Malunés is zowat vaste prik op het festival, maar er zijn ook mengvormen te zien tussen circus en dans of circus en theater. Mis vooral ‘Chasse Patate' van Studio Orka of het ontroerende ‘Family Trees' van Janni van Goor niet.

perplx.be

denderend KLEIN

(30/06, Geraardsbergen)

In Geraardsbergen weten ze wat een mens nodig heeft: in het knusse Abdijpark strijkt vanavond voor het stadsfestival denderend KLEIN een line-up neer die comedy en muziek samenbrengt tot een hartverwarmende avond voor jong en oud. Luisteren kan je naar bands als Stef Kamil Carlens en Senne Guns, lachen onder meer met Begijn Le Bleu - en met het feit dat de zomervakantie nu écht begonnen is.

denderendklein.be

Waterfront

(29/06, Kust)

Foto Gonewest

Vanavond herbeleeft de kust de Eerste Wereldoorlog. Het grootschalige evenement Waterfront ronselde 6.000 vrijwilligers om op de kustlijn tussen Oostende en Zeebrugge, waar honderd jaar geleden zwaar gebombardeerd werd, een bootje te water te laten. Op de bootjes zullen ‘boot-schappen' staan - jawel - van hoop en verzoening... De vrolijke jongens van Radio Gaga, Joris Hessels en Dominique Van Malder, stappen vanuit de twee steden naar elkaar toe en zullen ter hoogte van Wenduine hun eigen bootje de zee in sturen. Het hele evenement wordt live uitgezonden op Canvas.

gonewest.be

Zomerbibliotheek - Compagnie Marius

(nog tot 02/09, Antwerpen)

Foto S. Spinnox

Een bibliotheek waar de zon over je schouder meeleest... Je vindt de Zomerbibliotheek van de Zomer van Antwerpen aan de Sloepenweg. In handen van het Antwerpse theatergezelschap Compagnie Marius is het een buitengewone openluchtbib geworden met een uitgebreide collectie prentenboeken voor de allerkleinsten en stapels gekke verhalen voor kinderen die al kunnen lezen. Leg je je oor liever te luisteren? Zet een koptelefoon op voor een spannend luisterboek, of laat je voorlezen in de dagelijkse voorleessessies.

zva.be

MOOOV - The Party

(28/06 - 03/07, Genk)

Je houdt van goede films? Je bent Hollywood beu? Je wilt de wereld zien? Dan is Mooov iets voor jou. Naast een cool filmfestival in mei voorziet MOOOV ook het hele jaar door verschillende Vlaamse cinemazalen van de betere film. In Genk sturen de MOOOV-ers je naar ‘The Party', een snedige tragikomedie van Sally Potter over een feestje dat uitmondt in een pijnlijke opeenstapeling van onthullingen en confrontaties. Klinkt als ‘Festen', jawel, en dat is geen slechte referentie.

c-minecultuurcentrum.be