Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Klassiek in de stad

(1/9 tot 2/9, Antwerpen)

Opera Ballet Vlaanderen en Antwerp Symphony Orchestra slaan dit jaar al voor de tiende keer de handen in elkaar voor het gratis openluchtfestival Klassiek in de Stad. Op zaterdag geeft het ballet een voorproefje van Choreolab, het jaarlijkse project dat de dansers uitdaagt om zelf choreografieën te ontwikkelen. Op zondag is het tijd voor muziek: de opera maakt je alvast warm voor haar nieuwe seizoen, terwijl het symfonisch orkest aan de slag gaat met muzikale tieners en je meeneemt naar New York met muziek van Gershwin en Bernstein. Place to be? Het Sint-Jansplein in Antwerpen!

klassiekindestad.be

Big Beer Float

(1/9, Gent)

Het is zomer en we zullen het geweten hebben; de temperaturen stegen de laatste weken meermaals boven de grens van het draaglijke. Gelukkig hebben ze in Gent een verfrissende oplossing gevonden: de Big Beer Float. Het concept is simpel: een beetje dobberen op de Blaarmeersen met een pintje in de hand en live muziek of een openluchtfilm op de achtergrond. Haal dus snel je luchtmatras, rubberbootje of opblaasflamingo van onder het stof en trek naar Gent voor een dagje ontspannende verkoeling.

bigbeerfloat.be

Gordelfestival

(2/9, Huizingen en Tervuren)

Foto L. Loeckx

Zondag kan je weer heerlijk wandelen en fietsen in de prachtige groene gordel rond Brussel. Achteraf blijf je uiteraard nog even plakken op het Gordelfestival, dit jaar op het provinciedomein van Huizingen en in het Park van Tervuren. Kinderen zijn hier baas: ze kunnen zich uitleven op de springkastelen, hun weg zoeken in het doolhof, workshops volgen en spelletjes spelen, en zelfs hun eigen avonturenparcours bouwen (en de grote mensen doen gewoon gezellig mee). Kaatje, De Helden en de Ketnetband zorgen voor extra entertainment.

gordelfestival.be

Crammerock

(nog tot 1/9, Stekene)

Crammerock is intussen een gevestigde waarde in festivalland, bekend voor de ongedwongen sfeer, het gezellige festivalterrein en uiteraard de indrukwekkende line-up. Dit weekend is het weer zover: onder meer Arsenal, Coely, Miles Kane en dEUS bestijgen het podium, samen met nog een veertigtal andere topartiesten. De festivalzomer stilaan tot een einde; met Crammerock sluit je hem af met een hoogtepunt.

crammerock.be

Jan Jaap van der Wal

(1/9, Antwerpen)

De Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal verloor zijn hart aan Vlaanderen en wijdt met Schoon al zijn tweede zaalshow aan zijn tweede thuisland. In Schoon vertelt Van der Wal over alles wat mooi is in Vlaanderen, en over hoe die schoonheid ook vaak in het lelijke schuilt. Op 1 september speelt hij zijn allerlaatste voorstelling in Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen: grijp je kans en pik nog snel een avond vol absurde maar extreem herkenbare humor mee.

oltrivierenhof.be