Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Heb je geen flauw idee wat je dit weekend gaat doen? Laat je dan inspireren door deze tips. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Familiefestival KRIKRAK

Nog tem 4/11

Brugge - Tijdens de herfstvakantie nemen kunstkrakers hun intrek in Brugge: theaters, filmzalen, musea, de bibliotheek en heel wat verborgen plekjes gooien namelijk hun deuren open voor familiefestival KRIKRAK. Op het programma: een eindeloze lijst met bijzondere voorstellingen, fijne films, zotte workshops en een groot dansfeest met een tienjarige tweeling achter de draaitafels. Bovendien kunnen kinderen ook een blik achter de schermen van het concertgebouw werpen én zelf de handen uit de mouwen steken met een workshop klank en licht.

Foto Krikrak

THEATER: Landjuweel

Nog tem 4/11 

Genk - Het rondreizende theaterfestival hield eerder al halt in Gent, Mechelen en Oostende, maar dit jaar strijkt het Landjuweel neer in Genk. C-mine wordt er het toneel voor een selectie uit de beste voorstellingen die afgelopen seizoen te zien waren op amateurpodia. Tekst, figurentheater, monologen, cabaret… de selectie staat open voor alle vormen én alle makers, want zowel jongeren als volwassenen bestijgen dit weekend het podium. Naast al dat podiumgeweld kan je ook naar de bib om in alle rust (of in groep) de stukken te doorlezen, of jezelf op een podium wanen tijdens de Landjuweelparty.

Foto Alain Vanhove

EXPO & MUZIEK:  Aether

3/11 - 7/11

Hasselt - Max Cooper is eigenlijk een bio-informaticus, maar zette zich op de kaart als producer en muzikant. Zijn geluidskunst is geheel uniek, ergens tussen emotionele dansvloerexperimenten, state-of-the-art geluidsontwerp en wetenschappelijk onderzoek. Aether is een indrukwekkende, driedimensionale lichtervaring waarmee Cooper de wereld rondreist, en dit weekend houden ze halt in Hasselt voor IMPACT festival. Het fascinerende kunstwerk verbindt vorm, kleur en muziek met onze emoties en creëert zo een bijzondere ervaring.

Foto Aether

EXPO: Bieke Depoorter

Nog tem 10/2

Antwerpen - Als jonge Belgische fotografe legde Bieke Depoorter al een indrukwekkend parcours af. Met haar eerste solotentoonstelling in het Antwerpse FOMU toont ze vijf recente projecten, sommige nog in volle ontwikkeling. In As it May Be laat ze, na jaren fotograferen in Egypte, Egyptenaren rechtstreeks op haar foto's schrijven en zo in dialoog gaan met elkaar. En in Michael gaat Depoorter als detective op zoek naar het leven van een onbekende man uit Oregon. Maar altijd richt ze haar lens op de nacht, op de momenten waarop niemand lijkt te kijken.

Magnum Photos

MUZIEK: Steak Number Eight - The Closure

2/11 

Gent - Steak Number Eight is al jaren een begrip in de Belgische rock- en metalwereld - en ver daarbuiten. Vanavond sluiten de heren uit West-Vlaanderen een hoofdstuk af: na vijftien jaar houdt de band op met bestaan. Of toch onder de naam Steak Number Eight: de vier bandleden zijn nog niet klaar met muziek maken, maar onder welke vorm is nog niet duidelijk. Vanavond dus, voor de - voorlopig - allerlaatste keer in de Gentse Vooruit. Misschien lichten ze wel een tipje van de sluier die hun toekomst verhult…

Foto Steak Number Eight