Nog geen vakantieplannen? Vier tips voor elke reiziger

De eerste maanden van het jaar zijn de perfecte periode om je reis te plannen. Heb je nog geen idee welke richting je wil uitgaan? Wij helpen je op weg met deze vier alternatieve reisideetjes. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Voor natuurliefhebbers 

Jij bent duidelijk een rasechte avonturier die geen zon nodig heeft voor een geslaagde vakantie. De klassieke vakantiebestemmingen hebben vast geen geheimen voor jou, dus wat denk je van een trip naar Alaska, één van de laatste wildernissen op aarde? Deze meest noordelijke staat van de VS staat vooral bekend voor zijn magistrale ongerepte natuur. Ontdek de prachtige fjorden en gletsjers, ga op zoek naar de grizzly of spot walvissen in een van de vele natuurparken.

Voor avonturiers

Voor jou betekent vakantie je helemaal onderdompelen in een andere cultuur, die het liefst van al zo ver mogeljik van de jouwe staat. Dan is Myanmar, het geheimzinnigste land van Zuidoost-Azië, een ideale bestemming. Een bezoek aan dit land is niet vanzelfsprekend, omdat het jarenlang afgesloten was voor de buitenwereld en er dus ook nauwelijks westerse invloeden zijn. Maar daar laat jij je niet door afschrikken. Trek door de heuvelachtige, sprookjesachtige landschappen en ontdek de indrukwekkende boeddhistische cultuur.

Voor citytrippers

Als citytripper in hart en nieren ken je steden als Londen, Parijs, Porto, Moskou en Stockholm als je broekzak. Tijd om je horizon te verruimen dan maar, zoals een citytrip naar Skopje. Wacht, Skopje? De naam doet waarschijnlijk een belletje rinkelen, maar echt bekend is de hoofdstad van Macedonië bij het grote publiek niet. Volledig ten onrechte! Skopje is maar liefst 2.500 jaar oud, waardoor de stad geschiedenis ademt met tal van moskeeën, kerken en standbeelden van de trots van het land: Alexander de Grote.

Voor strandliefhebbers

Vakantie is voor jou relaxen. Niets meer of niets minder. Jouw perfecte vakantiebestemming is dit jaar dan ook Formentera, het kleine zusje van Ibiza. De stranden zijn op dit eiland in het Middellandse Zeegebied nog idyllischer en bovendien is het er een pak rustiger dan op het feestparadijs Ibiza. Overdag kan je er genieten aan het strand, in een oase van rust, en 's avonds moet je niets anders doen dan wijn drinken bij een ondergaande zon. Heerlijk!