Nog geen plannen voor het weekend? Wij helpen je op weg

Is je agenda voor dit weekend nog maagdelijk wit? Hier zijn alvast enkele ideeën voor leuke activiteiten in eigen land.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Filmophetstrand

Nog t.e.m. 31/08 in Zeebrugge

Popcorn en magnumbekers Cola moet je zelf meebrengen, maar voor de rest is er geen enkele reden om tussen de vier muren van de bioscoop te kruipen. Dan liever de openluchtbioscoop op het strand van Zeebrugge, met alles erop en eraan: een groot scherm, zachte stoeltjes van zand - wel even zelf te graven - en een fijn filmaanbod. Elke donderdagmiddag zijn er om 14u30 en 16u30 twee films te zien voor de kleine filmfans. Wanneer die naar hun bedjes zijn, nestelen de volwassenen zich lekker dicht tegen elkaar voor de avondfilm.

MiraMiro

Nog t.e.m. 18/07 in Gent

Foto Circus Katoen

Of je nu 3 of 73 bent: het kind in jezelf koesteren is misschien wel de ultieme missie die het festival MiraMiro zich stelt. Het Gentse festival is intussen geliefd en beroemd om zijn eigenzinnige mix van internationaal straattheater, circus, poëzie en animatie. Nick Steur komt zijn stenen op elkaar balanceren, de mannen en vrouwen van Gandini jongleren met servies en appels. Verwacht je dus aan warmte en verwondering, aan openvallende kleine en grote mondjes, aan spectaculaire acrobatie en funky moves.

Good Boy Bad Boy

Nog t.e.m. 24/09 in Koksijde

Het Frac is een van dé aantrekkingspolen van de Nord-Pas de Calais, en Koksijde haalt nu een mooie expo uit dat Franse museum binnen in eigen huis. Good Boy Bad Boy vertelt hoe de betekenis van ‘het portret' evolueerde van 1970 tot nu, en het doet dat aan de hand van portretten van popiconen als Amy Winehouse en The Who of historische figuren als Hercules. Tien internationale kunstenaars tonen je hoe zij tegen de portretkunst aankijken en veranderen, wie weet, je eigen blik op het portret.

Een ontgoocheling

Nog t.e.m. 26/07 in Antwerpen

Foto zva

Acteur Jurgen Delnaet is Kareltje, de zoon die in Willem Elschots novelle de dromen van zijn vader niet waarmaakt maar jaar na jaar zijn falen verzwijgt. Regisseur Adriaan van Aken maakte er een muziektheatervoorstelling van die speelt in het Koninklijk Atheneum Antwerpen. Bringing back bad memories? Zeker gaan dan, en hopen op een catharsis.

Disney Sand Magic

Nog t.e.m. 10/09 in Oostende

Foto Disney

Geen zomer zonder zandsculpturen! Op het Groot Strand van Oostende verleiden maar liefst 150 reusachtige zandmannen en -vrouwen jong en oud tot een bezoekje. De fans van Disney maar ook die van Pixar en Star Wars zullen daar plezier aan beleven, want dit jaar staan niet alleen schoonheden als Belle of Anna in de kijker, maar ook de helden op wielen van Cars en de mysterieuze Darth Vader. Moet er nog zand zijn?