Nog geen plannen voor het weekend? Hier vind je enkele tips

Ben je nog op zoek naar een leuke weekendactiviteit? We bieden je de nodige inspiratie.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Dansand!

29/06 - 01/07 in Oostende

Foto Pierre Kahn

Kunstenhuis KAAP haalt bij het begin van de zomervakantie tal van gerenommeerde dansers en muzikanten weg uit de theaterzalen om hen los te laten op het strand. In het zand, maar ook op het Groen Lint rond de badstad én in de tuinen van Stene duiken grote namen op als Marc Vanrunxt, Needcompany en Les ballets C de la B. Dansand! is een uitdagend festival voor wie houdt van dans, en het voordeel is: je hoeft er de zon niet voor te laten.

Out Loud!

30/06 - 2/07 in Brussel

Een ideale combi-formule is de zomerbar met een culturele plus: er zijn drankjes en hapjes, goed gezelschap en wie weet ook wel de zon - en dan gooit het cultuurhuis daar nog eens een concertje, performance of comedyvoorstelling tegenaan. Mooi meegenomen: vaak situeren deze zomerbars zich op een hooggelegen plek met een schitterend uitzicht op de stad. Ook de Beursschouwburg in Brussel gebruikt terecht zijn dakterras met Out Loud!, maar haast je wel, want het is maar open tot dit weekend. Tot dan belooft de Beursschouwburg gratis muziekfilms, concerten en feestjes op het dakterras met uitzicht over de stad.

Sadko - Opera Vlaanderen

30/6 - 2/07 in Gent

Belga / N. Maeterlinck

Opera Ballet Vlaanderen gooit er duidelijk het seizoensbijltje nog niet bij neer, want het verrast zo laat op het jaar nog met de sprookjesopera Sadko van Rimski-Korsakov. In het Russische epos probeert de titelheld Sadko met zijn kunst nieuwe werelden te ontsluiten, daarbij geholpen door de dochter van een zeekoning. Dolletjes!

PERPLX

30/6 - 2/7 in Kortrijk en Marke

Foto Pierre Colletti

PERPLX heeft zichzelf stevig op de kaart gezet na de switch van comedyfestival - het vroegere ‘Humorologie' - naar een festival voor circus en visueel theater. Het toont een staalkaart van het ‘nieuwe', artistieke circus, en haalt elk jaar de meest veelbelovende namen naar Kortrijk en omstreken. Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld Alexander Vantournhout en Bauke Lievens met de nieuwe voorstelling Raphaël, en de jonge mensen van Circus Katoen, die in première gaan met As Heavy as it Goes, waarin ze iets spannends doen met zandzakjes.

Tindersticks

30/6 in Oostende

Foto Tindersticks

Het lijkt een beetje gek om de zomervakantie in te zetten met de zware, melancholische basstem van Stuart Staples, maar whatever - voor een concert van Tindersticks zijn wij altijd en overal te porren. De Britse band grossiert in poëtische songs - soms op het randje van spoken word - die ruiken naar herfst en brandende haardvuren. De Tindersticks komen hun tiende album The Waiting Room voorstellen in Oostende, in de intieme setting van de Sint-Janskerk.