Nog geen plannen voor het mooie weekend? Vier tips!

Nog geen plannen voor het mooie weekend? Vier tips!

Paardenshow Bruges Arabian Horse Event

(09-10/06, Brugge)

Een weerborstel in de vacht of een knoopje in de staart? Op schoonheidsfoutjes zal je de edele viervoeters van het Arabian horse event niet snel kunnen betrappen. In Brugge trippelen de mooiste paradepaardjes van de Arabische volbloedmarkt gezwind langs de jury, door wie ze beoordeeld worden op schoonheid en behendigheid, om daarna het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Nog nooit een verkiezing bijgewoond? Dan is dit misschien wel jouw kans!

www.bruges-arabian-horse-event.com

BXL Dorado

(Tot en met 10/06, Brussel)

Oorlog, escapisme of de drang om te ontdekken. Er bestaan tal van redenen waarom mensen hun eigen land ontvluchten. Daarom besliste vzw New Flemish Primitive Art School om er een expo rond te organiseren in Brussel, het de stad waar velen al zoekend belanden. Wie zijn de mensen die moeizaam hun vleugels uitslaan en hun leven op het spel zetten in de hoop ergens een lichtpuntje tegen te komen? Rond die vraag gingen zowel vluchtelingen-kunstenaars als plastische artiesten aan de slag om zo het wij-zijdenken op creatieve wijze te doorbreken.

Woodstock

(10/06, Antwerpen)

Laat massaal al je haar groeien en trek elke bloemenprint die je in kast vindt aan, want de documentaire Woodstock sleurt je meer naar de hoogdagen van het hippietijdperk. Met de directors cut zie je niet alleen de beste artiesten passeren uit de jaren 60, maar krijg je eveneens een schat aan opvattingen, waarden en reacties op gebeurtenissen uit de tijd. Een teletijdmachine bestaat niet echt, maar dichter in de buurt van tijdreizen zal je hoogstwaarschijnlijk niet komen.

www.cinemazuid.be

Artiestenmoar(k)t

(09/06, Gent)

Naar de Gentse Feesten kijkt iedereen uit. Wat velen echter niet beseffen, is dat Gent tijdens haar Feesten ook binnen feestviert. Met dat aanbod, van de Gentse artiesten en verenigingen, kan je nu al kennismaken, op de Artiestenmoar(k)t. Op die manier ben je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden die het negendaagse stadsfestival te bieden heeft en kan je met een gerust gemoed jouw persoonlijk parcours uitstippelen. Inclusief buiten- én binnenacts.

www.uitbureau.be