Nog een paar druilerige dagen

Nog een paar druilerige dagen

Het is deze middag eerst gedeeltelijk bewolkt met enkele lokale buien. In de loop van de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen. De maxima bedragen 13 tot 18 graden. Vanavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt met vaak matige regen. De minima liggen tussen 10 en 14 graden, zegt het KMI. Morgen trekt een actieve regenzone van west naar oost door het land. Daarachter wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en verwacht het KMI buien. Deze kunnen soms hevig zijn en vergezeld zijn van onweer. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten. Rukwinden tot 60 km/u zijn mogelijk.

Woensdag valt er eerst nog wat lichte regen, maar al snel wordt het vanaf het westen droog met opklaringen. Met een aanvoer van polaire lucht wordt het wel aanzienlijk koeler. De temperaturen stijgen niet hoger dan 10 en 14 graden. De wind waait matig uit het noordwesten, aan zee soms vrij krachtig.

Donderdag blijft het fris met maxima tussen 9 en 14 graden. Het wordt wisselend bewolkt en het blijft overwegend droog.

Vrijdag hangen er veel wolkenvelden en kan er vooral voor de middag nog wat regen vallen, vooral over de oostelijke landshelft. Maxima rond 16 graden.

bron: Belga