NMBS past dienstregeling aan en hanteert kersttarieven

NMBS past dienstregeling aan en hanteert kersttarieven

Zoals elk jaar past de NMBS tijdens de kerstvakantie haar dienstregeling aan. Een aantal treinen rijdt niet omdat er dan minder pendelaars en studenten zijn. Daarnaast biedt de NMBS wel speciale tarieven aan, zodat de reizigers tijdens de kerstvakantie nog voordeliger kunnen reizen met de trein. Dat maakt de spoorwegmaatschappij woensdag bekend. Van maandag 26 december tot en met 7 januari 2017 rijdt een aantal treinen niet. Het gaat vooral om de P-treinen, die worden ingezet tijdens de ochtend- en de avondspits. Op kerstdag en nieuwjaar rijden de treinen volgens de gewone dienstregeling op zondag.

Op oudejaarsavond rijden vanaf 17 uur de IC-treinen tussen Brussel-Zuid en Amsterdam niet of worden ze beperkt tot Den Haag. Vanaf 20 uur worden de L-treinen tussen Lokeren en Roosendaal beperkt tot in Essen. De IC-treinen tussen Luik-Guillemins en Maastricht rijden niet verder dan Wezet.

De loketten in de grote stations hebben de hele kerstvakantie de gewone openingstijden. In de kleinere stations sluiten ze op kerstavond en oudejaarsavond om 18 uur en gaan ze de volgende dag om 7 uur opnieuw open. De loketten die op zondag normaal een halve dag open zijn, blijven op kerstdag en nieuwjaar gesloten.

De NMBS maakt reizen met de trein tijdens de kerstvakantie extra voordelig. Zo kan de reiziger elke dag met een shoppingbiljet voor 10 euro heen en terug (op dezelfde dag) naar eender welke bestemming in België. Daarnaast is er ook opnieuw het jongerentarief Go Unlimited. Daarmee kunnen jongeren tot 26 jaar de hele kerstvakantie voor 12 euro per week onbeperkt reizen in tweede klasse in heel België.

bron: Belga