NMBS legt komend weekend dertig extra treinen in naar de kust

NMBS legt komend weekend dertig extra treinen in naar de kust

Naar aanleiding van het mooie lenteweer tijdens het paasweekend legt NMBS van vrijdag tot en met maandag in totaal dertig extra treinen in van en naar de kust. Dat laat de vervoersmaatschappij vandaag weten. Voorts wordt de capaciteit van een aantal reguliere treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende opgedreven. Morgen rijden twee extra treinen van Leuven naar Oostende. Vanuit Brussel-Zuid vertrekt één extra trein naar Blankenberge. 's Avonds rijden deze drie ook terug. De extra trein vanuit Blankenberge rijdt dan verder tot in Leuven.

Van zaterdag tot en met maandag worden er dagelijks acht extra treinen ingelegd. Er vertrekken twee uit Luik-Guillemins en één uit Leuven naar Oostende. In Hasselt wordt er een extra ingelegd naar Blankenberge. Die vier rijden 's avonds ook terug.

Tijdens het paasweekend kunnen reizigers gebruikmaken van een weekendbiljet, waarmee ze voor de helft van de prijs naar overal in België kunnen reizen. Dat ticket is geldig van vrijdagavond tot en met maandag.

bron: Belga