Nigel Farage beledigt Britse Royals: "De Queen Mother was een kettingrokende gindrinker"

Nigel Farage beledigt Britse Royals: "De Queen Mother was een kettingrokende gindrinker"

De Britse krant The Guardian is in het bezit gekomen van enkele geluidsopnames van Nigel Farage. De opnames werden gemaakt tijdens een voor de pers gesloten bijeenkomst van een Australische groep conservatieven. Daar prees hij koningin Elizabeth II en noemde haar een "fantastische en ontzagwekkende" vrouw. "We hebben verdomd veel geluk haar te hebben", voegde hij er nog aan toe.

"Charlie Boy"

Maar dan richtte de brexit-politicus zijn pijlen op zowel prins Charles als The Queen Mother, de moeder van Elizabeth II. "The Queen Mum was een iets zwaardere, kettingrokende gindrinker die 101 jaar oud werd", is te horen op de opnames. Farage hoopt dat Elizabeth II minstens zo oud mag worden als haar moeder zodat Prins Charles nog een tijdje wegblijft van de troon. "Charles is nu zeventig jaar... dat de koningin nog heel lang mag leven", zei de politicus. Het is vooral Charles' inzet voor het klimaat die Farage afkeurt. "Als het op Charlie Boy en de klimaatverandering aankomt - o jee", zucht de Brexiteer.

"Bergafwaarts sind hij Meghan ontmoette"

Ook prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle komen uitvoerig aan bod in zijn tirade. Hoewel hij aanvankelijk heel wat lof uit voor Harry, slaat de toon om wanneer hij het heeft over zijn huwelijk met Meghan. "Harry was een jonge, moedige, onstuimige, mannelijke probleemzoeker. Hij woonde vrijgezellenfeestjes bij in het foute kostuum, dronk te veel en zorgde voor ophef. Dan werd hij een Britse officier die zijn verantwoordelijkheid opnam in Afghanistan", legt Farage uit. "Hij was de populairste royal van de jongere generatie, maar dan ontmoette hij Meghan en ging het bergaf."

Overbevolking

Farage gaf verder ook kritiek op Harry en Meghans plan om niet meer dan twee kinderen op de wereld te zetten omwille van de klimaatproblematiek. "We zijn het echte probleem van de planeet aan het negeren... De globale bevolking is nog steeds explosief aan het stijgen en niemand durft er iets over te zeggen. Niemand durft het probleem op te lossen", stelt de Brit. "Dat prins Harry niet meer dan twee kinderen wilt, is irrelevant omdat er al 2,6 miljard Chinezen en Indiërs op deze aarde rondlopen." Zijn uitspraken worden alvast niet warm onthaald door het publiek dat dol is op de jonge prins en zijn Amerikaanse vrouw.

Oh look, he completely forgot to insult Prince Andrew, friend of recently deceased paedophile #Epstein, who was a close friend of Trump. I'm sure it was an oversight. #Farage https://t.co/nyXCcG3HoC

— J-Lux352??????????? (@LuxJaye) August 12, 2019

Wow!!!

The disrespect that #Farage has shown is disgusting and ignorant. Sums up his policies I think.

BBC News - Meghan has made Prince Harry less popular, says Faragehttps://t.co/awViKZG5lW

— Adventures with J (@100Awj) August 12, 2019

Perhaps, but being popular with racists and bigots is probably not that big a priority for Harry! BBC News - Meghan has made Prince Harry less popular, says Farage https://t.co/2Z5D1u5vRL #Farage #RoyalFamily

— Jon Carr (@joncarr1966) August 12, 2019