‘Nieuws in de Klas' is aan vijftiende editie toe

‘Nieuws in de Klas' is aan vijftiende editie toe

Vlaams minister van Media Sven Gatz, Mediawijs (het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid), de Vlaamse nieuwsmedia (de vereniging van de Vlaamse dagbladuitgevers), The Ppress (de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers) en Media.21 (de vereniging van nieuwe, digitale media) lanceren ook dit jaar ‘Nieuws in de klas'.

Kinderen en jongeren komen via verschillende kanalen in contact met nieuws. "Ik wil zo veel mogelijk Vlaamse en Brusselse scholen bereiken met het project 'Nieuws in de Klas', zodat leerlingen op een educatieve manier kennis kunnen maken met de verschillende soorten nieuwsbronnen", zegt Sven Gatz. Daarnaast vindt de minister het belangrijk dat kinderen kritisch leren omgaan met nieuws.

‘Nieuws in de Klas' is al aan zijn vijftiende editie toe. Nieuw dit jaar is de samenwerking tussen Mediawijs, de Vlaamse nieuwsmedia, The Ppress en Media.21. Naast de zeven papieren en online kranten bevat het nieuwspakket voor het eerst ook een exemplaar van Humo, Knack en Metro, en thematische dossiers van onafhankelijke nieuwssites (Apache, Charlie Magazine, DeWereldMorgen.be, Doorbraak.be, MO*/MO.be, newsmonkey, rekto:verso en StampMedia).

Marc Dupain, general manager van The Ppress, vindt het belangrijk dat men vakbladen in het pakket meegeeft, omdat ze verrijkend kunnen zijn voor leerlingen. Gie Goris, voorzitter van Media.21, heeft als doel om de jongeren wegwijs te maken in het digitale nieuwsuniversum. "We zijn verheugd dat het project succesvoller is dan ooit en sterk verankerd is in het Vlaamse onderwijs. Elk jaar wordt het uitgebreid en vernieuwd met relevante nieuwsbronnen. Zo bereiken we telkens opnieuw honderdduizenden leerlingen in het lager, secundair, hoger en volwassenenonderwijs", zegt Veerle Marckx, verantwoordelijke voor het kranten- en magazinepakket van ‘Nieuws in de Klas'.

Mediawijs biedt ook heel wat educatief materiaal aan, zodat de leerkrachten met de verschillende nieuwsmedia aan de slag kunnen in de klas. Wil jij met jouw klas meedoen aan het project? Surf dan zeker naar www.nieuwsindeklas.be en doe een aanvraag.