Nieuwjaar - Vuurwerk in Antwerpen gaat door, in Mechelen geen vuurwerk

Het vuurwerk in Antwerpen gaat gewoon door. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur zondagnamiddag beslist. "Maar als er felle rukwinden zijn, dan zullen de zwaarste vuurpijlen niet worden afgestoken", zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen. In Mechelen wordt het vuurwerk afgelast

Ondanks de minder goede weersomstandigheden kan de show dus toch plaatsvinden. Het vuurwerk wordt vanop een ponton op de Schelde afgevuurd. "De huidige windrichting zorgt ervoor dat de pijlen boven de Schelde blijven. Indien er om middernacht toch te veel wind opduikt, dan past de vuurwerkmaker de show aan door de grootste pijlen niet af te vuren", klinkt het bij de stad.

In Heist-op-den-Berg en in Lier is de toelating om vuurwerk af te steken voor zowel professioneel als niet-professioneel vuurwerk ingetrokken, gelet op de voorspelde rukwinden. Ook de politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) meldt via Twitter dat er geen vuurwerk mag worden afgestoken.

In Mechelen wordt het vuurwerk afgelast. "Veiligheid primeert. Advies brandweer is glashelder: risico bij rukwinden van 80 km/u is te groot in historische binnenstad. De andere festiviteiten vinden wel plaats", tweet burgemeester Bart Somers.

bron: Belga