Nieuwe stap in Fortis-schikking

Nieuwe stap in Fortis-schikking

Het gerechtshof Amsterdam organiseert op 24 maart een openbare hoorzitting over de Fortis-schikking. Dat heeft verzekeraar Ageas dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om een nieuwe stap in de regeling over het Fortis-verleden die in maart werd aangekondigd. Ageas - als erfgenaam van Fortis - bereikte in maart met Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis en De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een voorstel voor schikking van alle burgerlijke rechtszaken over het voormalige Fortis voor de gebeurtenissen van 2007 en 2008. Het betaalt daarvoor 1,2 miljard euro.

Een nieuwe stap in die procedure werd dinsdag aangekondigd. Er komt een openbare hoorzitting op 24 maart 2017. Na deze openbare hoorzitting zal het gerechtshof besluiten of de schikking bindend is. Dit besluit wordt medio 2017 verwacht.

Fortis kwam in de problemen in 2008 en moest door de overheid gered worden. Achteraf bleek de overname van ABN Amro als een molensteen om de nek van de bank te hangen, en beleggers verweten de bank miscommunicatie over onder meer de kapitaalverhoging nodig voor de hele operatie.

bron: Belga