Nieuwe 'Space Jam' in de maak met LeBron James in de hoofdrol

Nieuwe 'Space Jam' in de maak met LeBron James in de hoofdrol

Basketbalfans, maak je maar klaar voor een nieuwe trip down memory lane, want het is zo goed als zeker dat er een vervolg komt op 'Space Jam'. In de tekenfilm van 1996 neemt de basketballegende Michael Jordan het samen met de Looney Tunes op tegen een team van buitenaardse monsters. De prent werd een enorm kassucces. Al jaren doen er dan ook heel wat geruchten de ronde over een vervolg en nu lijkt het eindelijk zover te zijn.

Superheld meets stripfiguren

Het team rond 'Space Jam 2' is zo goed als zeker gevormd. Dat liet toch LeBron James uitschijnen. De huidige superster van de NBA verhuisde deze zomer van de Cleveland Cavaliers naar de Los Angeles Lakers, vlakbij Hollywood dus. Dat zou de laatste hindernissen weggenomen hebben. De productie van de prent komt in handen van Ryan Coogler. Hij regisseerde eerder al de enorm populaire superheldenfilm 'Black Panther'.

"De 'Space Jam'-samenwerking is zoveel meer dan enkel de Looney Tunes en ik die samenkomen en deze film maken", vertelde James aan The Hollywood Reporter. "Ik hoop dat kinderen erdoor begrijpen hoe sterk ze zich kunnen voelen en hoe sterk ze kunnen zijn als ze hun dromen niet opgeven. En ik denk dat Ryan (Coogler) hetzelfde deed voor heel wat mensen met Black Panther."