Nieuwe smartphone redt levens

Het lijkt een nieuwe filter op Instagram, maar dat is het niet. Deze nieuwe smartphone kan levens redden, omdat hij is uitgerust met een warmtecamera.
door
delphine
Leestijd 1 min.

De Cat S60 is speciaal ontworpen voor hulpdiensten en technici die warmtebeelden willen maken. Dit kan onder meer handig zijn voor brandweermannen die in een huis vol rook op zoek zijn naar mensen. Ook een bouwvakker kan handig gebruik maken van deze smartphone aangezien hij hiermee kan testen of een gebouw voldoende geïsoleerd is.

Je betaalt algauw 649 euro voor de Cat S60. De bedoeling is dat hij niet alleen dient om levens te redden, maar dat hij ook gebruikt wordt in het dagelijks leven. Hij kan immers hetzelfde als een gewone smartphone. Wie zichzelf wil tronen tot selfiekoning of -koningin laat deze telefoon beter links liggen, aangezien de camera geen HD-kwaliteit heeft. Wel is hij waterdicht, stootbestendig en kan je het toestel laten vallen vanop een hoogte van 1,8 meter. De smartphone is bij ons te koop vanaf juni.

The new CAT S60 is the first smartphone with Predator-like thermal imaging built right in https://t.co/EtTLspHGnK pic.twitter.com/qzhZEJaKer

— Gizmodo (@Gizmodo) 18 februari 2016

One to see: from @CatRuggedPhones the Cat S60 with an integrated thermal sensor from @flir. #MWC16 pic.twitter.com/8yMDze0xE8

— Jasdeep Badyal (@Jas_CCS) 22 februari 2016