Nieuwe regering moet nodige maatregelen nemen

Nieuwe regering moet nodige maatregelen nemen

De nodige maatregelen om het tekort in de sociale zekerheid aan te pakken zullen door de volgende federale regering genomen moeten worden. Dat heeft minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) in de Kamer gezegd. Ze zal wel antwoorden op de open brief die de vakbonden over het tekort - geschat op 3,1 miljard euro - schreven. "Om de problemen structureel aan te pakken, moeten we een regering in volheid van bevoegdheid hebben", zei De Block, die minister in de regering van lopende zaken is. Ze wees er wel op dat het cijfer van 3,1 miljard euro al sinds begin juli bekend is.

De top van de vakbonden vragen in een open brief dat er in plaats van te besparen dringend wordt gekeken naar nieuwe inkomsten om de sociale zekerheid te financieren.

Minister De Block zei het ermee eens te zijn dat blind snijden in de uitgaven niet de oplossing is. Ze wees erop dat de inkomsten van de sociale zekerheid de jongste jaren zijn gestegen, maar dat die stijging lager ligt dan de toename van de uitgaven.

bron: Belga