Nieuwe Panama Papers in de maak?

Nieuwe Panama Papers in de maak?

Het gaat om een eilandengroep op zo'n 1.000 kilometer van de Amerikaanse oostkust dat geldt als een overzees gebied van Groot-Brittannië. De plaatselijke vestiging van vermogensbeheerder Appleby zou er gecontacteerd zijn door ICIJ. Dat is het consortium van journalisten dat twee jaar geleden de zogenoemde Panama Papers naar buiten bracht.

Het ging toen om miljoenen uitgelekte documenten van adviesbureau Mossack Fonseca & Co waarbij al dan niet illegale constructies werden blootgelegd om op grote schaal belastingen te ontwijken.

Gelekte documenten

Diezelfde journalisten zouden nu dus Appleby in het vizier hebben. Het kantoor op Bermuda bevestigt dat het meerdere vragen heeft gekregen naar aanleiding van uitgelekte documenten. Volgens Appleby is er geen sprake van strafbare feiten, al is het kantoor naar eigen zeggen wel bereid om mee te werken aan een eventueel onderzoek.

Volgens de Britse krant The Telegraph heeft Appleby zijn klanten ondertussen al geïnformeerd over het lek. Onder hen zouden zich een paar van de rijkste Britten bevinden. Zij bereiden zich al voor op een eventueel schandaal door juridisch advies in te winnen en PR-bureaus in te schakelen