Nieuwe koffietrend maakt van je cappuccino een discobal

Nieuwe koffietrend maakt van je cappuccino een discobal

Sommige koffieliefhebbers zweren bij een straffe espresso, andere barista's vinden het fijn om het zwarte goud op een opvallende manier op te dienen. Tegenwoordig is het blijkbaar hip om het goedje te serveren met een laagje glitters.

We can say that we were there when the idea was born - Glittery Coffee ‘Wake up with a sparkle!' @melbsinlich pic.twitter.com/McWAm5QyUg

— Lichfield Food Fest (@LichFoodFest) 1 november 2017

De sprankelende cafeïnebom kan je onder meer bestellen bij een koffiebar in West Midlands, in het Verenigd Koninkrijk. Voor je je zorgen maakt: het drankje wordt op exact dezelfde manier gemaakt als eender welke andere koffie. De glitters zijn bovendien eetbaar.

Beetje vreemd

De eigenaars van de bar, Debs en Andrew Pease, beweren dat de glitterkoffie perfect aansluit bij hun persoonlijkheid. "Wij zijn soms een beetje vreemd, maar we durven wel onszelf zijn. We vinden het zalig om mensen te doen lachen en iedereen gelukkig te maken", vertellen ze aan de nieuwssite Mashable. "We nemen koffie héél serieus, maar we geloven ook dat we allemaal meer plezier moeten hebben in het leven."

Ook op andere plaatsen duikt de glitterkoffie op. Zo is er een zaakje in Mumbai, India waar je koffie met bling kan krijgen. Ook op Instagram, dé plek bij uitstek om trends te spotten, verschijnt de hashtag #glittercoffee met de regelmaat van de klok. Wij selecteerden alvast enkele pareltjes.