Nieuwe hype om sneller te bruinen met Coca-Cola is ongezond

Nieuwe hype om sneller te bruinen met Coca-Cola is ongezond

Om te bruinen doen mensen alles, ze gaan naar de zonnebank, zitten uren in de zon en smeren hun in met aller handen producten. Nu gebruiken veel mensen ook Coca-Cola om zich mee in te smeren vooraleer ze een kleurtje gaan opdoen.

Je kan door de karamelkleur van het drankje er bruiner uitzien, maar in essentie krijg je eerder een plakkende huid door de frisdrank te gebruiken als lotion. Dat klinkt als een perfect onschuldige schoonheidstrucje, maar de trend heeft een aantal ernstige risico's.

Hoog zuurgraadniveau

"Ik kan de goedgelovigheid van internetgebruikers soms niet geloven", zegt Andy Milward, een huidverzorgingsdeskundige. "Wie gelooft nu in godsnaam dat Coca-Cola op je huid smeren een goed idee is? Laat staan ??dat je het gebruikt om te zonnen". Andy verklaart dat het hoge zuurgraadniveau van Coca-Cola (het heeft een pH van 2,37) zeer beschadigend kan zijn voor de huid, vooral bij blootstelling aan zonlicht.

Natuurlijke barrière

Coca-Cola tast de natuurlijke barrièrefunctie van de huid aan waardoor, ze meer vatbaar is voor schade door de zon. In wezen versnel je zo het bruin worden omdat de frisdrank de natuurlijke bescherming van je huid tegen de zon afbreekt. Hierdoor sta je dan wel open voor allerlei schade en brandwonden.

Drink cola

"Sommige mensen gebruiken de frisdrank om hun leidingen en juwelen te kuisen", zegt Milward. "Dat toont aan hoe corrosief het is." Als je de volgende keer wil gaan zonnen, doe dan gewoon zonnecrème op en drink daarbij een frisse cola.