Nieuwe Gentse datingapp laat je vrienden voor Cupido spelen

Nieuwe Gentse datingapp laat je vrienden voor Cupido spelen

Voor datingapps het licht zagen, leerden koppels elkaar regelmatig kennen via kennissen. Terwijl vrijgezellen vroeger door hun vrienden op een feestje werden voorgesteld aan andere singles, gebeurt dat nu op het scherm van hun smartphone. Wing is de eerste Belgische toepassing die gebruikers niet zelf laat zoeken, maar de hulp inschakelt van vrienden.

Ook voor koppels

Een voorbeeld: als je op Facebook twee single vrienden hebt, dan kan je ze via de app aan elkaar voorstellen. Ook bestaande koppels kunnen de datingapp gebruiken en vrienden aan elkaar introduceren. "Het is de eerste keer dat mensen die een relatie hebben zo actief betrokken worden in het datingproces", zegt Edgar Warmoes, een van de oprichters van Wing.

Gebruikers die liever het heft in eigen handen nemen, kunnen op sociale media zelf op zoek gaan naar hun droompartner. Achteraf kunnen ze hun vriendenkring inschakelen voor een introductie.

Foto Wing

Wing is ontwikkeld door zes Gentenaars. De officiële lancering van de app, die draait op iOS en Android, vindt plaats op 14 maart 2017.