Nieuwe film Shia LaBeouf brengt slechts 8 euro op

Nieuwe film Shia LaBeouf brengt slechts 8 euro op

Als je denkt aan Hollywoodproducties, dan denk je aan glaopur, glitter, grotere budgetten en nog grotere opbrengsten. Maar dat beeld is niet altijd correct. Zo bracht de film 'Man Down' bedroevend weining geld in het laatje.

De prent vertelt het verhaal van een soldaat die na een missie in het Midden-Oosten kampt met het posttraumatisch stresssyndroom. Maar één Brit vond het interessant genoeg om er een kaartje voor te kopen. De prijs van een ticket: 7 pond, of omgerekend net iets meer dan 8 euro. Zoveel bracht de film dus op in Groot-Brittanië. Dat blijkt uit cijfers van databedrijf comScore.

Hoop gevestigd op streaming

De prent deed het nochtans beter in de Verenigde Staten. Shia LaBeouf, die de hoofdrol vertolkt, en zijn collega's Gary Oldman en Kate Mara brachten daar 454.490 dollar, of net iets meer dan 425.000 euro, op.

Gezien de bekende namen in de film en het gemiddelde budget van een Hollywood, zal de film nog geen winst gedraaid hebben. Gelukkig komt 'Man Down' binnenkort ook uit op DVD en streamingdiensten. Misschien zal de publiciteit over de magere opkomst in Groot-Brittanië voor extra interesse zorgen.