Nieuwe Fifty Shades of Grey werd al 1.1 miljoen keer verkocht

Nieuwe Fifty Shades of Grey werd al 1.1 miljoen keer verkocht

Ondanks de slechte beoordelingen is het nieuwste exemplaar van Fifty Shades of Grey al meer dan 1 miljoen over de toonbank gegaan sinds het boek werd uitgebracht.

Grey: Fifty Shades of Grey door de ogen van Christian vertelt het originele verhaal vanuit het perspectief van de zakenman. Het boek werd door EL James op de verjaardag van het personage uitgebracht.

Sindsdien werden er al 1.1 miljoen exemplaren verkocht van het boek. "Dit is een verbazingwekkend aantal boeken in een eerste week dat het verscheen," zei Anne Messitte, van Vintage, de uitgever van het boek. "Christian's kant van het verhaal blijkt onweerstaanbaar te zijn."

Voorafgaand aan de release zei Sara Nelson, de editorial director van Amazon, dat het de hoogste pre-order van het jaar was. De reactie van het publiek op het boek moet nog duidelijk worden, nadat het door de meeste critici genadeloos werd gefileerd.

"De seksscènes zijn uitgesponnen, vaak pijnlijk en onbedoeld hilarisch," schreef Nick Clark van The Independent. The Telegraph zei dat het boek beschreven was "met de persoonlijkheid van een blow-up pop."