Nieuwe en unieke dancebattle in Brussel

Op zaterdag 17 november zetten 16 Belgische dansers en danseressen hun beste beentje voor in een gloednieuwe dancebattle. De competitie vindt plaats in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De KVS aan de Kaaienwijk vormt komende maand het strijdtoneel voor de 'Red Bull Dance Your Style'-wedstrijd. De zestien beste Belgische dansers, acht vrouwen en acht mannen, zullen elkaar op de planken één tegen één bekampen, op muziek die alle regels breekt. Van jazz en rock tot rap en elektro, in de vorm van moderne hits en vergeten parels.

Om te winnen moeten de dansers, met elk hun verschillende achtergrond, een unieke stijl en creativiteit naar voren brengen. De muziek zal namelijk niet altijd overeenstemmen met hun eigen dansstijl. "De dansers weten op voorhand niet op welke muziek ze moeten battlen", zegt Belgisch dansicoon Saho. "Soms past het nummer bij hun stijl, maar soms ook niet. Dan is het aan de danser om te tonen uit welk hout hij of zij is gesneden." Om te winnen moeten de dansers het publiek overtuigen. "Dat is de strengste jury ooit", aldus Saho.

Het evenement is gratis. Tickets kunnen gereserveerd worden op de website redbull.be/danceyourstyle